Ajanvaraus »

SI-nivelen ongelmat ja kiropraktiikka

SI-nivel (Sacro-Iliaca nivel)

Lantion alueella kaksi suoliluuta (lantion luut) sekä ristiluu muodostavat kolmen nivelen kompleksin, edessä häpyliitos ja takana kaksi SI-niveltä eli ristiniveltä.

Näiden nivelten toimintahäiriöt ovat erittäin yleisiä alaselän, lantion, nivusien, pakaroiden ja lonkkien kiputilojen aiheuttajia.

SI-nivelen ongelmat
SI-nivel on suuri nivel ja sen liike on vähäistä. Sen nivelpinnat ovat epätasaiset ja pienikin lantion virheasento voi aiheuttaa viiltävää kipua alaselässä/pakarassa ja viedä jalan alta (kuten potilaat usein tilannetta kuvaavat).

SI-nivelen ongelmat voivat aiheutua esim. kaatumisista liukkaalla pyllylleen, urheilussa tapahtuvista taklauksista tai vaikka metsäpolulla harha-askeleesta. Myös jalkojen ja lantion alueen lihasten riittämätön venyttely, yksipuolisesti tiettyjä jalkalihaksia kuormittava harrastus ja pitkäkestoinen istuminen (istumatyö, matkustaminen) ovat yleisiä ristinivelongelmien aiheuttajia.

Kiropraktisella hoidolla pystytään korjaamaan virheasennot lantiossa ja helpottamaan ristinivelten aiheuttamia kiputiloja nopeasti ja luonnollisesti. Ota yhteyttä, niin katsotaan miten voimme auttaa.